Magazin

★★★★☆

Cum ai grija de un covor de camera de zi?

Atunci cand ne punem covorul din sufragerie, trebuie sa avem grija sa il pastram in stare buna. In caz contrar, este posibil sa se strice. Iata cateva dintre lucrurile de care ar trebui sa aveti grija pentru a va pastra covorul curat si in stare excelenta:

Aspirati frecvent covorul. Este important sa faceti acest lucru zilnic, pentru a va pastra covorul curat. Acest lucru va impiedica acumularea de murdarie.

Incercati sa nu varsati nimic pe el. In acest caz, curatati imediat covorul, pentru ca acesta sa nu absoarba lichidul.

Pastrati covorul departe de soare. In caz contrar, va incepe sa se estompeze.

Nu asezati mobila pe ea pentru o perioada lunga de timp. Acestea se vor depune, provocand daune si urme permanente.

Faceti o curatare in profunzime cel putin o data pe an. Chiar daca va aspirati covorul in fiecare zi, este ideal sa il curatati in profunzime pentru a indeparta toata murdaria.

Care sunt utilizarile unui covor de camera de zi?

Covoarele de lounge sunt un clasic, facand spatiul dvs. mai confortabil. Acestea au mai multe utilizari, asa ca iata cateva dintre ele:

Spatii despartitoare: acestea pot fi folosite pentru a delimita spatii din aceeasi incapere, cum ar fi sufrageria si camera de zi. Acest lucru va va permite sa dati mai multa caldura spatiului si sa dati o nota speciala ambelor camere.

Confort: sunt ideale pentru a asigura un confort sporit intr-o camera. Copiilor le place adesea sa mearga desculti, asa ca un covor de sufragerie este ideal pentru ca acestia sa mearga confortabil si sa fie protejati.

Decoratiuni: sunt o optiune excelenta pentru decorarea unei incaperi, conferindu-i un stil modern si elegant.

Protectie: sunt folosite pentru a proteja podeaua casei noastre, in special podeaua din lemn. De asemenea, acestea sunt folosite pentru a o acoperi, facand-o mai placuta pentru a fi calcata atunci cand este desculta.

Cum ar trebui sa curat covorul din sufragerie?

Daca aveti un covor, ar trebui sa incercati sa il pastrati curat. La inceput, ideal este sa o aspirati in fiecare zi pentru a preveni acumularea de murdarie pe ea. Pe de alta parte, ar trebui sa fie curatat in profunzime cel putin o data pe an.

Daca doriti sa faceti acest lucru acasa, puteti alege sa o spalati singur. Pentru a face acest lucru, puteti folosi sarea, deoarece este excelenta pentru dezinfectarea si curatarea covoarelor. Pentru a indeparta petele, tot ce trebuie sa faceti este sa presarati un strat de sare deasupra covorului. Apoi se ruleaza covorul si se lasa asa cateva ore. In cele din urma, derulati-l pentru a aspira reziduurile de sare.

Pentru ce fel de decor sunt folosite covoarele din camera de zi?

Exista la fel de multe stiluri de covoare ca si stiluri de decorare, asa ca depinde de gustul si preferintele tale ce fel de decor ai. Dupa cum am mentionat, exista multe stiluri, dar puteti, de asemenea, sa va creati propriul stil.

Nu trebuie sa folosesti un stil consacrat, ci poti adapta covorul la spatiul tau. Prin urmare, puteti folosi covorul din camera de zi pentru tipul de decor pe care il doriti.

Accepti cookies? Citeste mai mult